ERGO KAVÁRNA DPS ONDŘEJOV

 Na začátku byl nápad. Kavárna pro postižené. Sen i vize mého lékaře, který mi umožnil snít výš a dál díky své léčbě. Mé přání bylo umožnit takový náhled i dalším.Cítit, že spousty věcí se mohou změnit pokud se o to pokusíme.

 Tak už to chodí, leckdo by mávl rukou, ale nápad to byl neobyčejný a troufalý, že nebylo možné říci ne a tak jsem vytvořil výtvarný návrh kavárny. Uspořádání, barvy, obrazy, mozaiky a výsledek vzdálený 750 hodin a trocha pochybostí jestli něco takového zvládnu.

 Nakonec se vše podařilo a mohli jsme říci hotovo. Místo plné zářících barev, které vás zvou přímo do naděje, že vše je možné. Naděje, to byla ta základní emoce od které jsem v nápadu kavárny začínal a posléze jsem přidal i pocit bezpečí. Pak taková kavárna pro postižené dávala ve všech směrech smysl a mohla začít plnit svůj úkol a pomáhat.

K realizaci došlo v roce 2014.

Jeden z hlavních prvků v kavárně olejomalba Na světlo olej, plátno, 180 x 600 cm signováno 2014

Mozaika a bar to byl oříšek jak do toho. Nasnadě pro takovou kavárnu byla myšlenka takové archy…a tak jsem si ji v půdorysu baru namaloval..a obložil mozaikou..výsledek můžete posoudit sami zde.

Pohled i ven nabízel krásné zasnění díky odstínění vzrostlými stromy a tak se barvy žlutých a zelených a modrých tónů nádherně doplňovaly

Ze začátku kdy se vše zkoušelo jak půjde a co jak ještě předělat, aby výsledek byl co nejlepší.

Ještě jedna fotografie z jiného úhlu na lodní okénko z archy naděje.

A nakonec musím přidat i jednu fotografii z projektu SPOLU, když se slečny u obrazu fotografovaly při lékařské konferenci. Na velikosti malby někdy opravdu záleží. A na světle uvnitř taky.